Kohti elämäni parasta kuntoa

Tulipas raflaava otsikko! Valitettavasti tuon tavoitteen saavuttamiseen ei ihan hirveästi vaadita, saatan ollakin jo elämäni parhaassa kunnossa.. Mutta tästä on suunta edelleen ylöspäin!

Olen kuitenkin positiivisen yllättynyt, kuinka nopeasti kunto kasvaa treenien alkuvaiheessa. Minun "350m lisää cooper-tulokseen kolmessa viikossa" on hyvä esimerkki tästä. Tai siis ihan surkea esimerkki, koska pohjakuntoa ei treenata rykimällä intervalleja vähintään kolmea kertaa viikossa, siinä saa vain paikat rikki ja itsensä ylikuntoon. Mutta kun ei ollut vaihtoehtoja. Noin sai hapenottokykyään parannettua nopeiten lyhyessä ajassa. Nyt kun testit on käyty, voin todella keskittyä peruskunnon rakentamiseen, hitaasti, mutta varmasti.

Miten siis treenaan tällä hetkellä? Inttiin on aikaa enää reilu kuukausi (kääk, mihin se aika juoksee? Menee nimittäin kovempaa kuin minä..). Viikkoni koostuu vähän vaihtelevasti seuraavista suoritteista:

Kuntosali 1krt, koko kroppa läpi
Juoksu 3-4krt, yksi intervalli/vauhtikestävyys, muut pk
Kehonpainotreenit (vatsat, punnerrukset, selät, kyykyt jne.) 3krt, lyhyt aamutreeni
Uinti 1krt, yleensä uin noin kilsan, tehden välillä nopeampia vetoja
Kehonhuolto rullaillen ja venytellen väh. 3krt

Välillä, ihan omien tuntemuksien mukaan, olen pitänyt useampaa lepopäivää ym. Meinasin myös alkaa pelaamaan pesistä kerran/pari viikossa, kun siihen avautui mahdollisuus. Pidän monipuolisuudesta urheilussa, ennen olin liian jumahtanut pelkkään punttien nostamiseen. Lihaskuntoni on testien mukaan hyvän ja erinomaisen rajoilla, vähän liikkeistä riippuen, joten kai siitä kuntosalista on ollut hyötyäkin :)

Voisinkin pitää tästä loppuajasta vaikka ihan virallista treenipäiväkirjaa. Mukava katsoa jälkeenpäin, miten on mennyt ja tekisikö jotain toisin.

Stay tuned!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasarmin porteilla

Nyt voi aloittaa valmistelut...

Totaalikyllästyminen