Tulot tippuvat -miten pärjään taloudellisesti?

Onko yhtään mitään järkeä lähteä suorittamaan asepalvelusta, jos on asuntovelallinen ja vakituisessa palkkatyössä? Itsestäänselvä vastaus on, että ei niin mitään järkeä. Aina ei vaan voi perustella tekemiään valintoja vain järkisyillä.

Päätin käydä Kelassa juttelemassa ja kyselemässä, mihin kaikkiin tukiin olen oikeutettu palveluksen aikana ja varmistan, että teen hakuprosessin oikein. Sotilasavustusta voi hakea kuukautta ennen palveluksen alkua. Tämän suuruudesta en ole ollenkaan varma. Saan palveluksen ajalta myös päivärahaa (5,10€/pvä) sekä varusrahaa (0,50€/pvä), joten rahan tuloa ei voi estää! Not. Toisaalta syön, matkustan, majoitun ja olen vaatetettu ilmaiseksi suurimman osan aikaa, joten kyllä ne menotkin väkisin tippuvat. Lisäksi minulla ei ole vapaa-aikaa, jolloin päättömästi hassaisin ylijäämärahani.

Olen myös miettinyt vimmatusti, mitä kuluja voisin karsia, ja miten maksimoida säästöt seuraavan kahden kuukauden aikana. Saisinko jostain vielä lisätuloja, esimerkiksi myymällä jotain turhaa omaisuutta pois? Ainakin pystyn säästämään ruokalaskussa. Lisäksi lopetan kuntosalikorttini tämän kuun loppuun. Yritän myös säästää polttoaineessa välttämällä turhia ajomatkoja. En myöskään sorru heräteostoksiin tänä aikana, koska en ihan oikeasti tarvitse enää yhtään mitään ylimääräistä tavaraa. Harkitsin myös auton laittamista seisontaan.

Ehdin saada vielä kaksi palkkaa nykyisestä työstäni, sekä lomarahat, pari matkakorvausta ja yhdet tulosbonukset. Seuraava palkka napsahtaakin tilille vasta tammikuussa (jos napsahtaa...), joten aika kuumottavin tuntein mennään tällä hetkellä. Tarvittaessa voisin pyytää pankista lyhennysvapaata, ja pyydänkin, mikäli tilanne menee kovin tiukaksi. Myöntänevät sitä ihan mielellään. Onneksi en ole elänyt ihan kädestä suuhun-periaatteella, mutta tämä tulee tekemään ison loven säästöihini. Toivottavasti on sen arvoista!











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasarmin porteilla

Nyt voi aloittaa valmistelut...

Totaalikyllästyminen